mamologia

Мамология

Ракът на млечната жлеза заема първо място сред онкологичните заболявания на жените в България. Случаите от това заболяване прогресивно нарастват. Процентът на ранното откриване е крайно незадоволителен, а на късното диагностициране – много чест! Поради това лечебните резултати при късно открития рак на гърдата са без ефект, а смъртността е висока!

Анатомичната достъпност на млечните жлези за клинично и апаратно изследване позволява при активно издирване ракът на гърдата да бъде открит и диагностициран в първия клиничен стадий. При навременна консултация се откриват и предраковите заболявания на млечната жлеза. Тогава изходът от лечението е много благоприятен.

Особено внимание към здравето си трябва да проявяват жените, които в рода си имат болни от рак на млечната жлеза. Всяка жена над 35 години е длъжна един път годишно да се преглежда в специализирано за мамографична диагностика медицинско зведение.

Трябва да се знае, че осем от десетте тумора открити в гърдите на жени не са ракови образувания, но само лекар специалист може да постави точна диагноза. Ако жената открие някакво изменение на млечните си жлези и не потърси лекарска помощ, тя пропуска шанса си за оздравяване и оцеляване.

Своевременната профилактика на заболяванията на гърдата е най – ефективното средство против рак на млечната жлеза.
В мамологичния кабинет на клиника Борола се извършва комплексна диагностика: клиничен преглед, ехографска диагностика и пункционна биопсия.

Завеждащ Mамологичния кабинет на клиника Борола е Д-р Дилова.
Приемно време : понеделник от 13.00 до 17.30.
Д-р Дилова не работи със Здравна каса.
За да запазите час за преглед тел.: 02/983 62 03.

Scroll to Top